Category Archives: Húsételek

Sütőtökös lepény és vaddisznókaraj

A sütőtökös lepény és vaddisznókaraj hozzávalói 4 evőkanál liszt, gyömbér, borókabogyó, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 db chilipaprika, 2 db tojás   Sütőtökös lepény és vaddisznókaraj Így készítsék el a sütőtökös lepényt és a vaddisznókarajt   A szegfűborsot és borókabogyót összezúzzuk, majd a vaddisznókarajt bedörzsöljük vele, és olajba helyezzük. Hűtőbe tesszük, és egy-két napig pácoljuk. A…
Bővebben


Csirkemell szezámköntösben sütve, chilis ananásszal

Hozzávalók 1 db (egész) ananász, 4 db chilipaprika, 2 evőkanál méz, 1 evőkanál szezámmag, 1 dl (ital) gyömbér, 4 db csirkemell, só, bors, gyömbér, 5 dkg póréhagyma, 4 adag rizs (párolt), 5 dkg vaj   Csirkemell szezámköntösben sütve, chilis ananásszal   A csirkemellet fűszerezzük, reszelt gyömbérbe forgatjuk, mézzel megkenjük. Vajban megsütjük, a karikára vágott póréhagymával…
Bővebben


Grillcsirke

Hozzávalók egy egész csirke, só, bors, 8-10 dkg vaj, 1-2 ág kakukkfű, fokhagyma, 1 db citrom, édeskömény, olívaolaj, 1 dl fehérbor   Grillcsirke Limarától   A csirkét alaposan megmostam, majd papírtörlővel szárazra töröltem. Kívül, belül megszórtam sóval és borssal. A combok és a mellek fölött fellazítottam a bőrt. Egy kb. fél csomag puha vajat (8-…
Bővebben


Sertéskaraj tojással sütve

Hozzávalók 4 db tojás, 3 dl tejföl, 20 dkg sajt (trappista), só, bors, majoranna, 40 dkg burgonya, fokhagyma, 60 dkg sertéskaraj   Sertéskaraj tojással sütve   A főtt tojást, tejfölt, sajtot bekeverjük, majd besütjük. A tojást keményre főzzük, majd a héját leszedjük, és felkarikázzuk. Tejföllel összekeverjük és sózzuk. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele. A…
Bővebben


Sült libacomb roquefortos őszibarackkal

Hozzávalók 4 db libacomb, só, bors, majoranna, olaj, 4 db őszibarack, 40 dkg sajt (rokfort), 2 evőkanál méz A fűszerezett libacombot sütőben megsütjük. Elkészítjük a köretet. Meghámozzuk az őszibarackot, félbevágjuk és kimagozzuk. A márványsajtot összekeverjük a mézzel. A magház helyére a sajtos tölteléket betöltjük. Tálalás előtt a sütőben 2-3 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot. Diós…
Bővebben


Sertésszűz, zöldspárgával besütve

Hozzávalók bors, 1 evőkanál liszt, majoranna, 50 dkg rizs (főtt), 60 dkg sertésszűz, 8 dkg vaj, 2 dl tej, 20 dkg spárga (zöld)   Sertésszűz, zöldspárgával besütve   A sertésszűzből 5 dkg-os érméket vágunk, majd vajból és lisztből rántást készítünk, és felhúzzuk tejjel. Sózzuk, egy kevés borsot adunk hozzá, és félretesszük. Majd megsózzuk a húsokat,…
Bővebben