Marinált padlizsán csirkemellel

Hozzávalók

  • 60 dkg csirke,
  • 30 dkg padlizsán,
  • só,
  • 12 dkg paradicsom,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • bors,
  • oregano,
  • 1/2 köteg petrezselyem,
  • kenyér

Ezt a receptet Rómából hoztam Önöknek.

Esténként egy családias kisvendéglőben vacsoráztam, és a vendéglő tulajdonosa - a sokadik alkalomkor, miután ráadásul megtudta, mivel is foglalkozom - megosztotta velem ennek az ételnek a titkát.

Először elkészítem a pestót. Apróra vágott rukkolát keverek össze olívaolajjal. Más zöldfűszernövényből is elkészíthetik, apróra vágott petrezselyemből, vagy bazsalikomból például.

A padlizsánt kockára vágom, forró, sós vízbe beáztatom. Nagyon kevés forró olajon megpirítom, mert a padlizsán olyan, mint a szivacs: ha sok olajat használnék, akkor csak magába szívná az olajat. Sózom, borsozom, hozzáadom a szintén kockára vágott paradicsomot.

A csirkemellet formázom, sózom, borsozom, megsütöm. A kruton pedig nem más, mint sütőben pirított kenyér. Megformázom, levágom a széleit, és ügyesen a csirkemell formájához igazítom.

Tálalásnál a krutonra teszem a sült csirkét, tetejére a marinált padlizsánt, köré a pestót. Petrezselyemzölddel díszítem.

Jó étvágyat kívánok!



Comments are closed.