Kultúra

Zarándoklat Csíksomlyón

A 450 évvel ezelőtti kérés jegyében tartják az idei pünkösdi zarándoklatot ma Csíksomlyón. A búcsú mottója: "Tarts meg minket őseink szent hitében!"

5 hónapja

Kultúra

Múzeum+ Labirintus a Nemzeti Galériában

Ország Lili életmű-kiállítása, különleges tárlatvezetések, beszélgetések, kreatív workshop, Gergye Krisztián táncperformansza és borkóstoló várja a Magyar

9 hónapja

Kultúra

Händel-rockoratórium a Müpában

Újragondolva és rockosítva mutatják be Händel Messiás című oratóriumát a reformáció emlékév keretében április 25-én a Müpában - hangzott el az M1 aktuális

9 hónapja

Kultúra

Nincsenek megfelelő körülmények a középszintű nyelvtudás megszerzéséhez a középiskolákban

Bár a keretek lehetővé tennék a középfokú (B2 szintű) nyelvvizsgának megfelelő nyelvtudás megszerzését a középiskola végére, az ehhez szükséges körülmények

9 hónapja

Kultúra

Szent Márton-napi programok a hétvégén Hollókőn

Pannóniai Szent Márton Hollókő védőszentje, ezért a világörökség részét képező ófaluban már kilencedik alkalommal rendezik meg a vigasságot.

1 éve

Kultúra

Nagycsütörtökkel elkezdődött a szent három nap

Délelőtt a püspöki székhelyeken országszerte megtartották a krizmaszentelési misét, amelyen a főpásztorok megszentelték a szentségek kiszolgáltatásához használt olajokat.

1 éve, 8 hónapja

Kultúra

Húsvéti programokkal várják a vendégeket Ópusztaszeren

Változatos húsvéti programokkal várják a vendégeket "rügyfakasztó vasárnap" és "vízbevető hétfőn" az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

1 éve, 8 hónapja

Kultúra

Húsvéti programmal nyit a Sóstói Múzeumfalu

A programmal pénteken nyitja meg kapuit a látogatók előtt a múzeumfalu.

1 éve, 8 hónapja

Kultúra

Idén is Húsvéti Fesztivál Hollókőn

Hollókőn szombaton kezdődik a háromnapos Húsvéti Fesztivál, a vendégek kóstolót kapnak a környék palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból.

1 éve, 8 hónapja

Kultúra

Felújítják Alexandre Dumas Párizs közeli kastélyát

Megkezdődött Alexandre Dumas francia író egykori kastélyának felújítása - közölte Frédérique Lurol, a Párizs közeli Le Port-Marlyban található múzeum igazgatója.

2 éve

Kultúra

/ 73
1. oldal 2 3 4 következő »