Category Archives: Levesek

Kapros káposztaleves

Hozzávalók 30 dkg káposzta (savanyú), 10 dkg (füstölt) tarja, 1 csomag kapor, 1 fej hagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg vaj, só, bors   Kapros káposztaleves   A  kockára vágott füstölt tarját a kaporral együtt megpirítjuk az újhagymán. A savanyú káposztát alaplében feltesszük főni, hozzáadjuk a pirított tarját és puhára főzzük. Befejezés előtt tejföllel finomítjuk,…
Bővebben


Juhsajtos medvehagyma-krémleves

Hozzávalók a juhsajtos medvehagyma-krémleveshez 20 dkg (friss) medvehagyma, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, só, bors, 10 dkg krémsajt, 10 dkg sajt (juh), kenyér, 1 liter alaplé (zöldség) Juhsajtos medvehagyma-krémleves   Így készítsék a juhsajtos medvehagyma-krémlevest   A vajon lepirítjuk az apróra vágott medvehagymát. Felengedjük zöldségalaplével, és főzzük. Fűszerezzük sóval, borssal, majd a lisztet krémsajttal…
Bővebben


Pikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből, videóelőzetes

Egy kis kedvcsináló a pikáns halleveshez:   To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video   Ha megtetszett ez a pikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből, a teljes videóreceptet itt, a teljes szöveges receptet pedig itt találják.   Jó levesezést!
Bővebben


Pikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből

Hozzávalók 2 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 db babérlevél, só, egész bors, 1 csomag petrezselyem, 3 db paradicsom, 1 db póréhagyma, 3 db citrom, 50 dkg halcsont (tengeri), 5 g szeklice (sáfrányos), 1 kg tenger gyümölcsei mix   Pikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből   A halalapléhez hideg vízben feltesszük főni a hozzávalókat, és a…
Bővebben


Pikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből

Ezúttal nem halászlé készül a Mit főzzünk ma? konyhájában, hanem egy különleges halleves. Tapasztalatból mondjuk, hogy érdemes kipróbálni!   To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video   A teljes szöveges receptet itt találják. És ha jól együtt dolgoztak Pistivel, Önöknél is ilyen lesz a…
Bővebben


Marhaoldalas leves, parajos daragombóccal

Hozzávalók 1,5 kg marhaoldalas, 1 fej vöröshagyma, 3 szál sárgarépa, 4 gerezd fokhagyma, 1 szál gyökér (zölddel együtt), 1 kis fej zeller, 1 db paradicsom, 1 db paprika, só, bors, 10 dkg vaj, 4 db tojás, 4 dl búzadara, 10 dkg parajlevél, só Az oldalast hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforr, lemerjük a habját, megsózzuk…
Bővebben