Fokhagymás metélt leves

Hozzávalók a fokhagymás metélt leveshez

  • 10 dkg répa (fehér),
  • 10 dkg répa (sárga),
  • 10 dkg zeller (gumó),
  • 5 dkg hagyma,
  • 5 dkg borsó (zöld),
  • 1 dkg fokhagyma,
  • 1 dkg pirospaprika,
  • 1 dkg petrezselyem,
  • só,
  • bors,
  • 5 dkg metélt (finom),
  • 3 evőkanál olaj

A fokhagymás metélt leves elkészítése

 

Az étolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a julienne-re vágott zöldségeket, pirítjuk, majd fokhagymát és  petrezselyemzöldet adunk hozzá.

Rátesszük a piros paprikát, felengedjük alaplével vagy vízzel, végül sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a  finommetéltet, és összeforraljuk. Gyors és egyszerű volt, ugye?

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.