A szép juhászné pontypörköltje

Írta Mit főzzünk ma, 2015. május 30. 15:05:24

Címkék:
ponty, rák, olaj, hagyma, zöldpaprika, pirosarany, szalonna (füstölt), gomba, tészta, túró, tejföl
A(z) "A szép juhászné pontypörköltje" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Hogyan készül a pontypörkölt? A szép juhászné legalábbis így csinálja - lehet, hogy halász a férje, és nem juhász? Pontyos kérdés, nem fogas...

Szalonnát üvegesre hevítünk, finomra vágott hagymát, felkockázott paprikát teszünk hozzá. Ez adja a pörkölt szaftját.

Rászórjuk a pirospaprikát, azonnal felengedjük vízzel, és megsózzuk.

A halat irdaljuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megszórjuk sóval, s rárakjuk a pörköltalapra. Amikor a hal már majdnem jó, beletesszük a gombát, hagyjuk együtt párolódni.

Tálalásnál a tésztára kerül a túró, mellé a pontypörkölt. Paradicsommal, paprikával és zalai rákkal díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide!





Hozzávalók

  • 1 db ponty, 
  • zalai 15 dkg rák, 
  • 0,5 dl olaj, 
  • 5 dkg hagyma, 
  • 10 dkg zöldpaprika, 
  • 2 dkg pirosarany, 
  • 10 dkg szalonna (füstölt), 
  • 10 dkg gomba, 
  • gyufa 20 dkg tészta, 
  • 25 dkg túró, 
  • 2 dl tejföl

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Hagyományos csikóstokány, galuskával »