Alaplé halból, azaz: halalaplé

Írta Mit főzzünk ma, 2017. június 27. 17:10:29

Címkék:
alaplé, hal, recept, halak, hal, hagyma, fokhagyma, póréhagyma, répa (sárga), zeller, bor (fehér), babérlevél, bors
A(z) "Alaplé halból, azaz: halalaplé" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nos, hogyan is készítsünk halalaplét, amelyet a későbbiekben többféle módon tudunk hasznosítani? Így:)



A jól megmosott haldarabokat egy nagy fazékba tesszük. Meghámozzuk a hagymát, majd durvára vágjuk, a tisztított póréhagymát viszont kis darabokra vágjuk, csakúgy, mint a sárgarépát, zellert.

Minden zöldséget a hallal együtt hideg vízben feltesszük főni, majd hozzáadjuk a fehérbort és a fűszereket.

Körülbelül 30-40 percig forraljuk, aztán a habot levesszük a tetejéről, leszűrjük, végül pedig 1 liter mennyiségre beforraljuk.

Remekül hasznosítható, rengeteg halas receptnél használjuk, tessék bátran keresni a Mit főzzünk ma? oldalán!




Hozzávalók

  • 1 kg (vagdalék) hal, 
  • 1 fej hagyma, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 1 db (kisebb) póréhagyma, 
  • 20 dkg répa (sárga), 
  • 10 dkg zeller (gumó), 
  • 5 dl bor (fehér), 
  • 2 db babérlevél, 
  • 1 teáskanál (egész) bors (fekete)

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Melegszendvics ruccolával »