Aszalt gyümölcsökkel töltött pulykamell rolád

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 19. 11:12:08

Címkék:
pulykamell, , bors, fokhagyma, aszalt gyümölcs, fehérbor, olívaolaj, tejszín, keményítő, étel, hús, gyümölcs, bor, pulyka, töltött
A(z) "Aszalt gyümölcsökkel töltött pulykamell rolád" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A gyümölcsös húsok egyik remek altípusa ez, amikor aszalt gyümölcsöt használunk. Kis odafigyeléssel tökéletes ízhatás.



A pulykamell filét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd vékonyra klopfoljuk, és sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerzzük. Az aszalt gyümölcsöket kisebb darabokra vagdaljuk, meglocsoljuk a fehérborral, 30-40 percet állni hagyjuk, majd egyenletesen a fűszeres hússzeletekre szórjuk.

Ezután szorosan felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük, majd serpenyőben a közepesen forró olívaolajon, fedővel letakarva minden oldalát pirosra sütjük, úgy hogy a közepük is átsüljön.  Ha elkészültek, a roládokat kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt sült szafthoz hozzáöntjük a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, majd ha felforrt, a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, és lehúzzuk a tűzről.

Tálaláskor a félujjnyi vastag szeletekre vágott gyümölcsös pulykát tányérra fektetjük, és körbelocsoljuk a mártással. Friss mentával, citromfűvel díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánunk!




Hozzávalók

  • 80 dkg pulykamell, 
  • só, 
  • bors (őrölt), 
  • 4 gerezd fokhagyma, 
  • 45 dkg aszalt gyümölcs, 
  • 1 dl száraz fehérbor, 
  • 0,5 dl olívaolaj, 
  • 3 dl tejszín, 
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
Ezt olvasta már?

Mogyorós-csirkés pappardelle »