Bakonyi ponty túrós csuszával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 7. 16:25:00

Címkék:
halak, tészta, haladó, hagyományos, házi, gomba, paradicsom, hagyma, paprika, fűszerpaprika, , bors, tejföl, túró, csuszatészta, liszt, pontyfilé
A(z) "Bakonyi ponty túrós csuszával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai hal, hagyományosan: túrós csuszával. Remek halfajta: ponty, és remek a végeredmény is. Ha ma mégsem készítenék el, tegyék el a receptet!



A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, és a kockázott paprika felét.

Beletesszük a fűszerpaprikát, egy kicsit pároljuk. A gombát kockára vágjuk fel, és belerakjuk a serpenyőbe.

Amikor a gomba lepirult, felöntjük egy kevés vízzel, majd tejfölös habarással besűrítjük, és a végén beleforraljuk a pontyfiléből vágott szeleteket.

A tésztát kifőzzük. Egy serpenyőben a túróval és tejföllel összeforgatjuk és végül tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide!


20080209201585397.jpg






Hozzávalók

  • 8 dkg gomba, 
  • 1 db paradicsom, 
  • 2 fej hagyma, 
  • 1 db paprika, 
  • fűszerpaprika, 
  • só, 
  • bors, 
  • 40 dkg tejföl, 
  • 10 dkg túró, 
  • 25 dkg csuszatészta, 
  • 1 evőkanál liszt, 
  • 50 dkg pontyfilé
Ezt olvasta már?

Borjúpörkölt, ahogyan mi szeretjük, no meg a barátaink  »