Balatoni fogasfilé lencsés sütőtökágyon

Írta Mit főzzünk ma, 2017. november 14. 11:21:00

Címkék:
hal, lencse, sütőtök, különleges, Balaton, fogas, recept, étel, halak, fogasfilé, chilli, szójaszósz, narancslé, gyömbér, sütőtök, lencse, szezámolaj, szezámmag, petrezselyem, cukor, vaj
A(z) "Balatoni fogasfilé lencsés sütőtökágyon" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Lencse, sütőtök, fogas: érdekes összetevők, mi más lehet a vége, mint egy érdekes étel? Érdemes kipróbálni. De tényleg...



A lencsét zöldségalaplében megfőzzük, lehűtjük, leszűrjük. A fogasfilét sózzuk, vajon megsütjük.

Zsiradékában cukor enyhén megpirítjuk a chilipasztával együtt, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott sütőtököt.

Ráreszeljük a gyömbért,  narancslével, szójaszósszal felengedjük, végül zöldségalaplével beforraljuk.

Tálalás előtt hozzáadjuk a lencsét, majd a fogasfilé társaságában tálaljuk, szezámolajjal finomítjuk, pirított szezámmaggal díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide!  

Még több sütőtökös receptért kattints ide!

További lencsés ételekért kattints ide!



200809151019481705.jpg
 


 



Hozzávalók

  • 70 dkg fogasfilé, 
  • 1 evőkanál chili, 
  • 2 evőkanál szójaszósz, 
  • fél dl narancslé, 
  • 1 dkg gyömbér, 
  • 50 dkg sütőtök, 
  • 15 dkg lencse, 
  • 1 evőkanál szezámolaj, 
  • késhegynyi szezámmag, 
  • 1 csomag petrezselyem, 
  • késhegynyi cukor, 
  • 5 dkg vaj

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Roston sült hátszín sonkás tejfölös gombaraguval, füstölt sajttal »