Báránygerinc capris tésztával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. július 12. 20:29:11

Címkék:
tészta, egzotikus, mediterrán, bárány, könnyű, sült, recept, étel, báránygerinc, bacon, paradicsom, padlizsán, sajt, tészta, tejszín, lilahagyma, cukor, citromlé, , bors, tárkony, bors, bor, fokhagyma, hagyma, capribogyó
A(z) "Báránygerinc capris tésztával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Aki nekilát, cserébe kap egy kis hamisítatlan hangulatot, amelyet ad egyszer a bárány, egyszer a tárkony, no meg a capri. Nos?



Az elkészítés előtt a húsunkat 24 órával a felsorolt alapanyagokkal pácoljuk.

A bacon szalonnát szeletekre vágjuk megpirítjuk, és a zsírján elkezdjük sütni a gerincet.

Közben a padlizsánt karikára szeljük, besózzuk. Mikor már majdnem kész a húsunk, mellé téve megsütjük a padlizsánt és a szintúgy vágott paradicsomot.

A tésztánkat kifőzzük.

A lilahagymát apróra szeljük lepirítjuk a többi alapanyagunkkal, összeforraljuk, s a tésztával összeforgatjuk. Ez lesz a köretünk.

A páclevet a sültünk zsírjával kiforraljuk és ezt tesszük a húsunk alá. A gerincünk mellé tesszük a zöldségeket sorban, és parmezánnal meghintjük.

 

Jó étvágyat kívánunk!


 



 

Hozzávalók

  • 80 dkg báránygerinc (csontos), 
  • 10 dkg bacon, 
  • 4 db paradicsom, 
  • 1 db padlizsán, 
  • 1 evőkanál sajt (parmezán), 
  • 30 dkg tészta, 
  • 2 dl tejszín, 
  • 1 db lilahagyma, 
  • cukor, 
  • 1 dl citromlé, 
  • só, 
  • bors, 
  • tárkony, 
  • bors (szegfű), 
  • 2 dl bor (vörös), 
  • 04.III. gerezd fokhagyma, 
  • 1 db hagyma, 
  • 08.VI. dkg capribogyó

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Spagetti egyszerűen, valamint: sajtkészítés »