Bélszíncopf vargányamártással

Írta Mit főzzünk ma, 2018. február 10. 16:31:59

Címkék:
bélszín, mustár, bors, vargánya, dijoni mustár, burgonyafánk, tejszín, étel, recept, hús
A(z) "Bélszíncopf vargányamártással" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ma bélszínt sütünk copfba kötve, mellé vargányamártást tálalunk.



A bélszínt pácolom, de otthon azért érdemes két-három nappal előre bepácolni.

A húsból ezután hosszú csíkokat vágok, minél hosszabbakat, ugyanis annál könnyebb lesz majd fonni.

Mindkét oldalát sózom, borsozom, megsütöm. A bélszínt mindig hirtelen sütéssel, minden oldalán médiumra, közepesre sütöm: én ugyanis a közepesen átsütött húst szeretem.

A vargányát négybe vágom, hogy felismerhető legyen. Olíván lehúzom, és mustárt adok hozzá, majd öntök hozzá tejszínt és megsózom. Egyszerű burgonyafánkkal tálalom.

Jó étvágyat kívánunk!

 

belszincopf_varganyaval.jpg


 

Hozzávalók

  • 60 dkg bélszín, 
  • 2 evőkanál mustár, 
  • bors, 
  • 1 dkg vargánya, 
  • 3 evőkanál mustár (dijoni), 
  • 4 dl tejszín, 
  • Köretnek: burgonyafánk
Ezt olvasta már?

Csirkesteak gyöngyhagymamártással »