Bélszíncopf vargányával

Írta Mit főzzünk ma, 2018. január 30. 11:12:00

Címkék:
recept, étel, bélszín, különleges, drága, gomba, vargánya, bélszíncopf, pácolás, dijoni mustár, recept, étel, ünnep, videó, bors, mustár, tejszín, burgonyafánk,
A(z) "Bélszíncopf vargányával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Az alapösszetevők valóban a drága kategóriába tartoznak, tudjuk, de mindenki életében van olyan pillanat, amikor nem az ár az elsődleges szempont.



Mi ezekre a pillanatokra is gondolunk! Recepttel, persze, mi mással?

A bélszínt pácolom, de otthon azért érdemes két-három nappal előre bepácolni.

A húsból ezután hosszú csíkokat vágok, minél hosszabbakat, ugyanis annál könnyebb lesz majd fonni.

Mindkét oldalát sózom, borsozom, megsütöm. A bélszínt mindig hirtelen sütéssel, minden oldalán médiumra, közepesre sütöm: én ugyanis a közepesen átsütött húst szeretem.

A vargányát négybe vágom, hogy felismerhető legyen. Olíván lehúzom, és mustárt adok hozzá, majd öntök hozzá tejszínt és megsózom. Egyszerű burgonyafánkkal tálalom.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több gombás receptért kattints ide!

Még több ünnepi ételért kattints ide! 

belszincopf_varganyaval.jpg




Hozzávalók

  • 60 dkg bélszín, 
  • 2 evőkanál mustár, 
  • bors, 
  • 1 dkg gomba (vargánya), 
  • 2 evőkanál mustár (dijoni), 
  • 4 dl tejszín, 
  • burgonyafánk, 

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Köleslepény báránybordával és cukkinivel »