Borsostokány pásztortarhonyával

Írta Mit főzzünk ma, 2014. január 20. 15:05:53

Címkék:
tokány, bors, tarhonya, recept, étel, sertéslapocka, hagyma, fokhagyma, szalonna (füstölt), paradicsompüré, paprika (zöld), paradicsom, bor (fehér), tarhonya, burgonya, pirospaprika, , bors
A(z) "Borsostokány pásztortarhonyával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Itt a szerkesztőségben sokan szeretik a borsostokányt...Maguk is? Akkor készítsék el ezt a receptet!

A sertéshúst félujjnyi csíkokra vágjuk, szintúgy a szalonnát is, amit lepirítunk. A félkarikára vágott hagymával összepirítjuk, és a húst rátéve többször a zsírjára pirítva megpároljuk, hozzátesszük a fűszereket.

Amikor a ragunk félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a paradicsompürét. Figyeljünk, hogy a fehérbort csak akkor öntsük bele, amikor elkészült.

A körethez a hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, a szalonnát kissé lepirítjuk. Utána együtt pirítjuk tovább a hagymával és a tarhonyával, végül, mielőtt felengedjük a vízzel, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, valamint a fűszerpaprikát is. Fedő alatt megpároljuk, ízlésesen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!


 

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka, 
  • 3 fej hagyma, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 5-10 dkg szalonna (füstölt), 
  • 5 dkg paradicsompüré, 
  • 2 db paprika (zöld), 
  • 2 db paradicsom, 
  • 1 dl bor (fehér), 
  • 25 dkg tarhonya, 
  • 2 db burgonya, 
  • 1 kiskanál pirospaprika, 
  • só, 
  • bors

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Babos szűz »