Burgonyalepény kecskesajttal és balzsamecetes grillparadicsommal

Írta Mit főzzünk ma, 2017. június 18. 19:14:00

Címkék:
sajtos, grill, nyár, lepény, köret, vega, gyors, recept, étel, burgonya, paradicsom, újhagyma, fokhagyma, sajt (kecske), olaj (olíva), tojás, bors, szerecsendió, petrezselyem, méz, balzsamecet
A(z) "Burgonyalepény kecskesajttal és balzsamecetes grillparadicsommal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Bárhogyan is hívják tájegységenként a burgonyalepényt, a vége mindig ugyanaz. Megesszük. No persze csak akkor, ha jól van elkészítve. Mondjuk így.



A főtt burgonyát áttörjük.

Hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, borsot, szerecsendiót, a kockára vágott kecskesajtot, összekeverjük, végül lepényeket formázunk belőle. Óvatosan serpenyőben aranysárgára sütjük.

Közben lepirítjuk a grill paradicsomot újhagymával, fokhagymával, petrezselyemzölddel, felengedjük mézzel és balzsamecettel, majd így tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több vegetáriánus ételért kattints ide


20080726894089031.jpg


 

Hozzávalók

  • 40 dkg, főtt burgonya, 
  • 1 kg paradicsom, 
  • 1 csomó újhagyma, 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • 10 dkg sajt (kecske), 
  • 1 dl olaj (olíva), 
  • 1 db tojás, 
  • bors, 
  • szerecsendió, 
  • 1 csomag petrezselyem, 
  • 3 evőkanál méz, 
  • 1 evőkanál balzsamecet

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Sertésérmék bazsalikomos pestoval  »