Burgonyás palacsinta és főtt marhahús

Írta Mit főzzünk ma, 2017. november 10. 11:01:28

Címkék:
tészta, palacsinta, marha, főtt, recept, étel, palacsinta, marhahús, zöldfűszer, burgonya, sajtkrém, tojás, bacon, sajt
A(z) "Burgonyás palacsinta és főtt marhahús" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Sokadik példánk arra, hogy a palacsinta nem csak édesen használható, hanem tökéletes kiegészítő lehet. Tehát: főtt marhahússal is nagyszerű!



A palacsintákat betöltjük a következő töltelékkel: a főtt, áttört burgonyához hozzáadjuk a petrezselyem zöldet, bazsalikomot, metélőhagymát, sót, borsot, a sajtkrém felét, 2 tojást. Felgöngyöljük és serpenyőben megsütjük minden oldalát.

Közben összekeverjük a sajtkrém másik felét 2 tojással, a reszelt gaudával és ráöntjük a palacsinták tetejére. Sütőben rápirítjuk.

Tálaláskor a kockára vágott és megpirított bacont ráhalmozzuk a palacsinták tetejére. Mellé tálaljuk a forró húslevesben főtt marhahúst.

Jó étvágyat kívánunk!

Más palacsintát is megkóstolnál? Kattints ide! 



fott_marhahus_web_s.jpg


 


Hozzávalók

  • 8 db palacsinta, 
  • 80 dkg marhahús (főtt), 
  • zöldfűszer, 
  • 30 dkg (főtt,áttört) burgonya, 
  • 10 dkg sajtkrém, 
  • 4 db tojás, 
  • 10 dkg bacon, 
  • 10 dkg (reszelt) sajt (gouda)

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Gyömbéres keksz »