Burgonyás petrezselyemkrémleves, sült paprikával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. július 8. 17:24:00

Címkék:
vaj, hagyma, burgonya, , bors, petrezselyem, tejszín, paprika (pritamin)
A(z) "Burgonyás petrezselyemkrémleves, sült paprikával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Van, aki a kifejezetten tartalmas levesek híve, de nem kevesen vannak, akik a krémleveseket szeretik. Nos, most utóbbiaknak kedvezünk. De: tartalom is van benne.



A forró vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott kisebb darabokra vagdalt burgonyát, kicsit összepirítjuk, és felöntjük 1,4 liter vízzel. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön puhára főzzük.

Közben a vajat felolvasztjuk, megpirítjuk benne az apró kockákra darabolt piros pritamin paprikát, és sózzuk, borsozzuk. Most a főtt levesalapba beleszórjuk az aprított petrezselymet, majd krémesre turmixoljuk, és újból felforraljuk.

Végül belekeverjük a kevés forró lével elkevert tejszínt, sóval, borssal utóízesítjük, és lehúzzuk a tűzről.

Tálaláskor a sült paprikakockákkal megszórjuk.

Jó étvágyat kívánunk!


burg_leves_lz1_web.jpg


 

 

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj, 
  • 1 fej (közepes) hagyma, 
  • 40 dkg burgonya, 
  • só, 
  • frissen őrölt bors, 
  • 2 csokor (nagyobb) petrezselyem, 
  • 1,5 dl tejszín, 
  • 3 dkg vaj, 
  • 2 db (piros) paprika (pritamin), 
  • só, 
  • frissen őrölt bors

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem »