Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel

Írta Mit főzzünk ma, 2016. december 16. 14:21:00

Címkék:
csirkemell, alma, burgonya, tojás, keményítő, liszt, provance-i fűszer, cukor, petrezselyem, csirkefűszer, calvados
A(z) "Calvadosos csirke almával, burgonyalepénnyel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai csirke: azaz, mire jó a calvados? Van, akinek arra, hogy jó nagyokat hörpint az üvegből (vagy a pohárból), de ezek nem mi vagyunk.



Az almát megmossuk, kimagozzuk, közben cukrot karamellizálunk. Beletesszük az almát, elkezdjük főzni, kevés provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk.

A csirkemellet kifilézzük, felszeleteljük, kicsit klopfoljuk. Fűszerezzük csirkefűszerrel, ami egy speciális keverék, kimondottan csirkés ételekhez.

A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást és a keményítőt. Sót ízlés szerint teszünk bele, kevés vágott petrezselymet is adunk hozzá. Kézzel összekeverjük, abban az esetben, ha nagyon vizes a burgonya, lisztet kell hozzátenni. Ezután kisütjük.

A megfőtt almát pürésítjük, néhány gerezd almát sütni kezdünk, majd felöntjük pürével, s ráöntjük a calvadost.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több almás recepthez kattints ide! 




 

 


Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell, 
  • 1 kg alma, 
  • 40 dkg burgonya, 
  • 2 db tojás, 
  • 1 kávéskanál keményítő, 
  • 1 kávéskanál liszt, 
  • provence-i fűszer, 
  • 1 evőkanál cukor, 
  • 1 csomag petrezselyem, 
  • csirkefűszer, 
  • 1 dl calvados

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Pikáns nyúlbecsinált, petrezselymes kuszkusszal »