Camembert sajttal sütött almás szűz

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 11. 17:34:00

Címkék:
sertésszűz, szegfűszeg, keményítő, tojás, burgonya, , cukor, sajt (camembert), bor (alma)
A(z) "Camembert sajttal sütött almás szűz" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Egy kis különlegesség: sajt és alma - tudjuk jól, milyen nagyszerű páros. A szűz tökéletesen passzol hozzá. Igazán jókedvű recept, semmi kétség!



Az alma magházát eltávolítjuk az almakiszúróval. Négy egyforma, ujjnyi vastag szeletet vágunk belőle.

A többit meghámozzuk, összevágjuk. Az almaborral és a szegfűszeggel felfőzzük. Egy kevés cukrot adunk hozzá. Amikor megfőtt az alma, akkor botmixerrel szétturmixoljuk. Ha nagyon híg lenne, akkor egy kis keményítővel beköthetjük.

A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a sót a keményítőt. Forró serpenyőben négy szép hüvelykujjnyi vastag tócsnit sütünk. Az almakarikát is meggrillezzük, a tócsnira helyezzük.

A szűzből is négy szép szeletet vágunk, de nem lapítjuk ki nagyon, csak akkorára, amekkora az almakarikánk. Majd sózzuk, mindkét oldalát elősütjük. Ráhelyezzük az almára. Tetejére egy szelet camembert teszünk, és grillsütőben ráolvasztjuk a sajtot. Az almamártással tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több almás recepthez kattints ide! 









Hozzávalók

  • 60 dkg sertésszűz, 
  • szegfűszeg, 
  • 1 evőkanál keményítő, 
  • 2 db tojás, 
  • 30 dkg burgonya, 
  • só, 
  • cukor, 
  • 20 dkg sajt (camembert), 
  • 3 dl bor (alma)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Grillezett pisztráng chilis mangósalsával és salátával »