Ceruzababsaláta bélszínjavával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 15. 09:29:00

Címkék:
saláta, marhahús, haladó, tartalmas, sült, recept, étel, bélszín, bab, lilahagyma, paradicsom, olaj, szalonna, , mustár, bors, fokhagyma, bors, tárkonyecet
A(z) "Ceruzababsaláta bélszínjavával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai különleges, amitől azért ne ijedjenek meg, mert a bélszínjava kiváltható, ugyanis ennek a receptnek nem (csak) az az erőssége.



A ceruzababot leforrázzuk, majd lehűtjük.

A lilahagymát gerezdekre vágjuk, és hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

Közben elkészítjük a vinaigrette-mustárt: az olaj, a tárkonyecetet sóval és egy egy kiskanál cukorral összekeverjük, majd ráöntjük a ceruzababra.

A bélszínjavákat szalonnával körbetekerjük, sózzuk, borsozzuk, majd forró serpenyőben sütjük.

A paradicsomokat serpenyőben erősen lepirítjuk. Tálaláskor helyezzük alulra a ceruzababsalátát, rá a bélszínjavát, végül pedig a sült paradicsomokat.

Jó étvágyat kívánunk!




Hozzávalók

  • 60 dkg, java bélszín, 
  • 80 dkg bab (ceruza), 
  • 20 dkg lilahagyma, 
  • 20 dkg paradicsom, 
  • 1 dl olaj, 
  • 10 dkg szalonna (füstölt), 
  • só, 
  • 3 evőkanál mustár, 
  • bors, 
  • 3 gerezd fokhagyma, 
  • 1 kávéskanál bors (zöld), 
  • 5 evőkanál tárkonyecet

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Vadnyugati omlett »