Cesena-i házi recept

Írta Mit főzzünk ma, 2015. június 18. 13:33:12

Címkék:
olasz, halak, mediterrán, házi, fokhagyma, olívaolaj, petrezselyem, borecet, ciabatta, színes paprika, hagyma, , bors
A(z) "Cesena-i házi recept" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ez alapvetően egy tengeri halra készült olasz recept, ami viszont hazai halból is elkészíthető: mi busát, pontyot, harcsát és fogast használtunk.

Olívaolajat hevítünk, a hagymát pedig durvára vágjuk. A lényeg, hogy ezt az ételt hirtelen, nagy lángon kell főzni, akkor lesz az igazi.

Nagyobb darabokra vágott színes paprikát használunk, íze és persze esztétikai hatása miatt is. Belekerül a hal, só, bors ízlés szerint, egy kevés borecet – ez nemcsak pikáns ízt fog adni, de össze is tartja a halak húsát. Sok-sok petrezselyemzöld kell hozzá.

A borecettől nem kell félni, az édes paprika ellensúlyozni fogja savanyúságát.

Ha valóban olaszosak akarok lenni, ciabattával, ezzel az igazi itáliai-mediterrán kenyérrel tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

További halas receptekhez kattints ide!  

Még több olasz recepthez kattints ide!


200811161267860875.jpg
 
 


Hozzávalók

  • 20 dkg hal, 
  • 3 fél, színes paprika, 
  • fokhagyma, 
  • 1 fej hagyma, 
  • 1 csomag petrezselyem, 
  • só, 
  • bors, 
  • olaj (olíva), 
  • borecet

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Sertésfilé színes burgonyaköntösben »