Citromos fogasragu tollhegytésztán

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 9. 18:02:46

Címkék:
halak, tészta, ragu, mártás, bor, középhaladó, recept, étel, fogasfilé, tészta (tollhegy), , bors (fehér), citrom, hagyma, vaj, bor (fehér), tejszín, kapribogyó, petrezselyem
A(z) "Citromos fogasragu tollhegytésztán" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Őszinték vagyunk: ezt hétvégére találtuk ki, hogy legyen idő felkészülni:) Tény, hogy fogassal az igazi, de tudjuk, hogy az nem a legolcsóbb halunk, így el lehet azért készíteni tengeri halfiléből is.



Először is: a fogasfilét ennél az ételnél nagyobb kockára vágjuk, majd sózzuk, lisztezzük.

Vajat tegyünk alá - ez fontos, ha igazán ki akarjuk hozni a hal igazi ízét, és roston megsütjük. A citromot kifilézzük, szintén kockára vágjuk, a vöröshagymát pedig finomra daraboljuk.

Fontos, hogy az így előkészített vöröshagymát a halfilé visszamaradt zsiradékán pirítsuk le - egészen más ízt kapunk! -, majd tegyünk hozzá finomra vágott petrezselyemzöldet és kapribogyót. Ahhoz, hogy ezzel az egyszerű módszerrel mégis különleges állagú mártást kapjunk, finomítsuk tejszínnel, legvégül pedig öntsük fel a fehérborral.

Figyeljünk oda arra, hogy némelyik fűszer íze a forralásnál háttérbe szorulhat, nyugodtan ízesítsük utána az ételt azzal, amelyiknek erősíteni szeretnénk a dominanciáját. (Ebben most és itt azért nem adnék tanácsot, mert egy-két alkalom után már tudni fogják, az aznapi hangulathoz éppen melyik fűszer ereje, vagy éppen gyengédsége illik.)

A tollhegytésztát kifőzzük, leszűrjük (ne felejtsük a tésztafőzés aranyszabályait - ha mégis így történt volna,keressünk utána a főzzük ki együtt!-háttérlexikonban). A tésztafőzés receptje itt, ha nem lenne meg a könyv:)

Erre a tésztaágyra fektessük rá a fogasfilé darabokat, és ízlésünk szerint vonjuk be mártással.

Ha aranyszabályokat követünk, a fogas mellé terítjük a mártást, de természetesen, ha érzékeik úgy kívánják, tegyék csak nyugodtan rá a halra. Díszítésnek használjunk citromot, petrezselyemzöldet.

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide!  

Még több ragu receptért kattints ide

Borral készülő ételeinkhez kattints ide! 









Hozzávalók

  • (balatoni) 60 dkg fogasfilé, 
  • 40 dkg tészta (tollhegy), 
  • só, 
  • bors (fehér), 
  • 2 db citrom, 
  • 10 dkg hagyma, 
  • 5 dkg vaj, 
  • 1 dl bor (fehér), 
  • 2 dl tejszín, 
  • 6 dkg kapribogyó, 
  • 1 csomag petrezselyem

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Grillezett nyúlgerinc kaprimártással és zsemlegombóccal »