Csípős pulykagolyók paradicsomos spirellitésztán

Írta Mit főzzünk ma, 2017. szeptember 30. 09:09:00

Címkék:
tészta, csípős, pulyka, paradicsomos, fasírt, köret, középhaladó, recept, étel
A(z) "Csípős pulykagolyók paradicsomos spirellitésztán" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai pulyka vagdalt, fasírt, húsgolyó formájában. Egy újabb variáció, egy nem szokványos körettel: ráadásul az egész nem vesz igénybe sok időt.



A pulykahúst ledaráljuk, közben a vizet feltesszük a tűzre, hogy majd kifőzzük benne a tésztát.

A zsemlét beáztatjuk, jól kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk. Teszünk még hozzá sót, borsot, szójaszószt, majd a felaprított erőspaprikát is hozzáadjuk, végül a tojást.

Mindezt összekeverjük, majd pici formákat alakítunk belőle (két kanál segítségével könnyen alakíthatunk ki kis gombóckákat), és a forró olajba helyezzük. A vagdaltakat a fűszerezéssel több irányba is el lehet vinni.

A tésztához felaprítjuk a vöröshagymát, egyik felét megpirítjuk az olajban. Amint megpirult, paprikakrémet adunk hozzá, majd a korábban már kockára vágott paradicsomot is beletesszük. Ezután a zöldpaprikát és a sárgarépát is szintén néhány apró kockára vágjuk.

Amikor a lepények félig megsültek, akkor a gombóckák mellé tesszük az apróra vágott sárgarépát, zöldpaprikát,kaliforniai paprikát, legvégül pedig a vöröshagymát és a cukkinit.

A tésztát leszűrjük, de nem mossuk le, a szószhoz adjuk, majd tálaláskor ráhelyezzük a megsült lepényeket.

Jó étvágyat kívánunk!

További fasírt receptekhez kattints ide!







Hozzávalók

  • 40 dkg tészta, 
  • 40 dkg pulykahús(darált), 
  • 2 db zsemle, 
  • 3 dkg chilipaprika, 
  • 5 dkg hagyma, 
  • 5 dkg répa (sárga), 
  • 5 dkg paprika (zöld), 
  • 5 dkg kaliforniai paprika, 
  • 5 dkg paprika (erős), 
  • 5 dkg cukkini, 
  • ketchup, 
  • 2 db tojás, 
  • paprikakrém (csípős), 
  • 1 csomag petrezselyem, 
  • szójaszósz, 
  • só, 
  • bors, 
  • tabasco

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem »