Csirke diópürében

Írta Mit főzzünk ma, 2017. szeptember 26. 20:14:09

Címkék:
csirke, püré, haladó, ünnep, török, különleges, csirkemellfilé, olaj (olíva), petrezselyem, dió, szikkadt kenyér, vaj, hagyma, fokhagyma, bors (fehér), dió, , őrölt paprika, csirkealaplé, recept, étel, videó
A(z) "Csirke diópürében" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Azt, hogy mitől más ez a recept, tökéletesen lehet követni az adásban, ennek megfelelően, videós főzéssel simán teljesíthető feladatról van szó.



Egy lábosban forraljuk fel a csirkelevest, és tegyük bele a csirkemellfilét. Főzzük meg, de vigyázzunk, nehogy szétfőzzük!

Ha esetleg nincs otthon kész leves, ne ijedjenek meg, leveskockából is készíthetnek alaplevet.

Vegyük ki a léből a csirkét hűlni, a levet öntsük ki egy tálba. Készítsük el a diópürét: a kenyereket áztassuk be a csirkelevesbe, majd nyomkodjuk ki és morzsoljuk szét egy edénybe. Forrósítsuk fel a vajat és adjuk hozzá a hagymát, fonnyasszuk meg, ne pirítsuk!

Keverjük hozzá a fokhagymát az őrölt paprikát az őrölt borsot, adjuk hozzá a diót, a kenyérpépet és a félretett leves kétharmadát, amiben a kenyér ázott, ízesítsük sóval, és lassú tűzön keverjük az egészet pépessé, ha túl sűrű öntsünk még hozzá a levesből. Ha elkészült tegyük bele a csirkeszeleteket és forraljuk össze.

Szórjuk rá díszítésnek a petrezselymet, öntsük rá az olajban elkevert paprikát és díszítsük még a felezett dióval.

Jó étvágyat kívánunk!






Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé, 
  • 2 evőkanál olaj (olíva), 
  • 2 evőkanál petrezselyem, 
  • fél darabok dió, 
  • 2 szeledt, szikkadt kenyér, 
  • 2 evőkanál vaj, 
  • 1 fej, kockára vágva hagyma, 
  • 2 gerezd, zúzott fokhagyma, 
  • 1 teáskanál bors (fehér), 
  • 1 marék dió (darált), 
  • só, 
  • 2 teáskanál + 1,5 evőkanál őrölt paprika

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Fűszeres lencsés rizs »