Csirke kolbásszal

Írta Mit főzzünk ma, 2013. december 28. 16:08:52

Címkék:
recept, étel, csirkecomb, , olaj (olíva), kolbász, fokhagyma, fehérborecet, oregano
A(z) "Csirke kolbásszal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ütős recept: csirke kolbásszal megbolondítva. Jellemzően nem mulatozás után kell alkalmazni, erre azért tessék odafigyelni:).

A csirkecombokról szedjük le a bőrt, és csontozzuk ki, majd daraboljuk fel. A kolbászt is nagyobb darabokra vágjuk. Természetesen nem muszáj olasz kolbászt használni, bármelyik fajta jó hozzá.

Az olívaolajat öntsük egy nagy serpenyőbe, majd kezdjük el sütni a csirkét és a kolbászt. Adjuk hozzá a fokhagymát. Hagyjuk 3-4 percig sülni, hogy minden egy kicsit megpiruljon. Ezután öntsük hozzá az ecetet, és főzzük további 3 percig. Vegyük takarékra a lángot, szórjuk bele a szárított oreganot, majd fedjük le, és főzzük tovább körülbelül 25-30 percig.

 

 

chicken_scarp_christopher_hirsheimer_360x450.jpg
 

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: The Daily Meal


Hozzávalók

  • 12 db csirkecomb, 
  • 2 teáskanál só, 
  • 1/4 csésze olaj (olíva), 
  • kolbász (olasz), 
  • 8 gerezd fokhagyma, 
  • 1/2 csésze fehérborecet, 
  • 1/2 teáskanál oregano (szárított)
Ezt olvasta már?

Hédervári lecsós borda »