Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban

Írta Mit főzzünk ma, 2018. február 11. 20:13:57

Címkék:
csipergegomba, , bors, csirkehús, lilahagyma, petrezselyem, tojás, olívaolaj, vaj, vöröshagyma, paradicsomlé, cukor, oregano, étel, hús, csirke, mártás, szósz, gombafej
A(z) "Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ma csirkénk: Csirkehússal töltött gombafejek oregánós paradicsommártásban. Tökéletes ebéd, gyors elkészítéssel.



A gombákat alaposan megmossuk, leszárítjuk, a tönkjeit kiszedjük, és sóval, borssal fűszerezzük.

A töltelékhez a darált csirkehúst keverőedénybe tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, az aprított petrezselymet, és a tojást. Az egészet jól összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A húsmasszából vizes kézzel diónyi nagyságú húslabdákat gömbölyítünk, és az előkészített gombákba töltjük. A töltött gombákat olajozott tepsibe fektetjük, és 190 fokos sütőben, 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a mártáshoz  megfuttatjuk az aprított vöröshagymát az olvasztott vajon. Hozzáöntjük a paradicsomlevet. Amikor felforr, sóval, borssal, cukorral és  aprított oregánóval fűszerezzük. Lassú tűzön, 5-6 percig főzzük, majd egy üres tepsibe öntjük, beleültetjük a töltött gombákat, és pár percet a forró sütőben összesütjük. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 

cirkeshusostoltottgombafejallo.jpg




Hozzávalók

  • 16 db közepes gomba (csiperke), 
  • só, 
  • 70 dkg csirkehús (darált), 
  • 1 közepes fej lilahagyma, 
  • 1 db tojás, 
  • 0,5 dl olívaolaj, 
  • 3 dkg vaj, 
  • 1 fej vöröshagyma, 
  • 5 dl paradicsomlé, 
  • 1 kiskanál cukor, 
  • 1 csokor friss oregano
Ezt olvasta már?

Padlizsán szorentin, borban pácolt jércemellel »