Csirkemáj csípősen, kerti zöldségekkel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. április 2. 15:04:00

Címkék:
zöldséges, fűszeres, csípős, saláta, sült, gyors, csirke, csirkemáj, recept, étel, csirkemáj, , majoranna, cukkini, kaliforniai paprika, répa, olaj, joghurt, salátamix, retek
A(z) "Csirkemáj csípősen, kerti zöldségekkel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai csirketipp: méghozzá csirkemájból. Hozzá remek zöldségek - egy egyszerű, házias, egészséges ötlet ebédre, vagy akár vacsorára.



A csirkemájat megsózzuk, beszórjuk majorannával, és kevés olívaolajon, egy serpenyőben kis lángon minden oldalát alaposan megsütjük.

A hegyes erős paprikát csíkokra vágjuk, és egy másik serpenyőben megsütjük. A visszamaradt paprikás zsírban a szeletelt cukkinit és a kaliforniai paprikát is átforgatjuk.

A sárgarépát és a retket megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az olívaolajat egy keverőtálba helyezzük a joghurttal együtt, és egy botmixerrel összekeverjük. Kevés sót adunk hozzá.

A kevert salátát összekeverjük a felvágott zöldségekkel. A joghurttal meglocsoljuk.

A csirkét a sült csípős zöldségekkel és a joghurtos salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!






Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemáj, 
  • só, 
  • majoranna, 
  • 1 db cukkini, 
  • 1 db kaliforniai paprika (piros), 
  • 1 db répa (sárga), 
  • olaj (olíva), 
  • 2 dl (Joya) joghurt, 
  • 30 dkg salátamix, 
  • 2 db retek

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Duplacsokis keksz  »