Csirkemájjal töltött gombafejek

Írta Mit főzzünk ma, 2018. január 12. 18:13:34

Címkék:
gombás, töltött, csirkemáj, haladó, recept, étel, gomba(csiperke), füstölt szalonna, hagyma, bors, , majoranna, tojás, liszt, jégsaláta, borecet, kígyóuborka, paradicsom, olaj (olíva), zsemlemorzsa
A(z) "Csirkemájjal töltött gombafejek" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai haladó, májjal, gombával: nem elriasztás, persze. De oda kell figyelni néhány dologra, tehát ne ezzel kezdjük a konyhai tanulás folyamatát.



Egy edényben a füstölt szalonnát nagyobb darabokra vágjuk. Kicsit elkezdjük zsírjára pirítani.

Hozzáadjuk a megsózott, borsozott, majorannával megszórt csirkemájat. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát. Kis lángon addig abáljuk, amíg a máj már nem lesz nyers. Majd az egészet ledaráljuk, és kicsit hűlni hagyjuk.

A gombát megtisztítjuk és a szárát eltávolítjuk. A kalapjából egy kupakot levágunk úgy, hogy a gomba ne legyen lyukas. A gomba üregébe beletöltjük a májkrémet. A levágott kupakot a töltelékre nyomjuk, és végül bundázzuk. Liszt, tojás, zsemlemorzsa, tojás, zsemlemorzsa sorrendben. Bő olajban megsütjük.

A salátát vékony csíkokra vágjuk. Az uborkát és a paradicsomot is csíkokra vágjuk. Keverőtálba helyezzük, és kevés olívaolajjal és borecettel meglocsoljuk, majd az egészet összekeverjük. A gombával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több gombás receptért kattints ide!

 

2008010671636154.jpg




Hozzávalók

  • 12 nagyobb db gomba (csiperke), 
  • 20 dkg csirkemáj, 
  • 5 dkg füstölt szalonna, 
  • 02.jan fej hagyma, 
  • bors, 
  • só, 
  • majoranna, 
  • 4 db tojás, 
  • 10 dkg liszt, 
  • jégsaláta, 
  • borecet, 
  • 10 dkg kígyóuborka, 
  • 3 db paradicsom, 
  • olaj (olíva), 
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Buggyantott körte »