Csokoládéfelfújt

Írta Mit főzzünk ma, 2013. július 2. 17:00:00

Címkék:
desszert, csoki, felfújt, gyors, sütemény, édesség, süti, cukor, csokoládé, főzőtejszín, liszt
A(z) "Csokoládéfelfújt" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Egy gyors desszert mára: csokival méghozzá. Egy kevés ügyesség, egy kevés idő, és máris készen van.

A soufflé formát/formákat (lehet 6 kicsi, vagy egy nagy) kivajazzuk, hogy ne ragadjon bele a tészta.

 A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk. Félretesszük, hogy a massza lehűljön.

A tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval kikeverjük, hozzáadjuk a csokimasszát, a tejszínt, és simára keverjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A felvert habot és a csokoládés masszát  lazán összeforgatjuk a liszttel. Óvatosan, hogy ne essen össze.

 Ezután a formába töltjük és 5-7 perc alatt, 210 fokos sütőben készre sütjük. Nem kell teljesen átsütni, csak annyira, hogy a közepe még egy kicsit folyós maradjon.

Jó étvágyat kívánunk!



Hozzávalók

  • 10 dkg cukor, 
  • 20 dkg csokoládé (keserű), 
  • 20 dkg csokoládé (fehér), 
  • 1 dl főzőtejszín, 
  • 2 evőkanál liszt

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Joghurtos-ropogós csírával göngyölt sajtrolád »