Csokoládés profiterols

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 2. 08:09:00

Címkék:
porcukor, csokoládé (ét), liszt, tojás, vaj, vaníliarúd, tej, zsiradék
A(z) "Csokoládés profiterols" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ha szereted az édességet, ez egy remek alkalom, ne mulaszd el. Ha megakadsz a receptben, használd bátran a videót!



A mini fánkokat a műsoridő rövidsége miatt mi előre elkészítettük.

A vizet a zsírral felforraljuk, egy csipet sót, cukrot teszünk bele. Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre elkeverjük lassú tűzön, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Habverő géppel keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Addig keverjük, amíg langyos nem lesz, majd sütőlapra egy habzsákból kinyomkodjuk, és 180 fokos sütőben, kevés párával 15-18 percig sütjük. (Azaz: helyezzünk a sütőbe egy vízzel teli edényt!)

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, ezt a feladatot a műsorban Sorel vállalta magára. Utána a kis fánkgolyókat tejszínhabbal megtöltötte.

A tejet vaníliával felforraljuk. Lefedjük, hogy meleg maradjon. A tojássárgákat cukorral habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a lisztet. A tejet is, arra ügyelve, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön, vagy gőz felett, állandóan keverve besűrítjük. Utána levesszük a tűzről, és belekeverjük az előzőleg felolvasztott csokoládét, végül langyosra hűtjük. A fánkokat ezzel a masszával vonjuk be. Ha nem gyerekeknek készül, kevés rumot is tehetünk bele.

Tejszínhabbal, narancsszeletekkel és mentalevéllel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!





Hozzávalók

  • 15 dkg porcukor, 
  • 15 dkg csokoládé (ét), 
  • 11 dkg liszt, 
  • 14 db, ebből 8 sárgája tojás, 
  • vaj, 
  • fél vaníliarúd, 
  • 0,5 l tej, 
  • 8 dkg zsíradék

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Csirkemellfilé borsköntösben sütve, őszibarackkal díszítve »