Csontos csirkemell rozmaringággal sütve, fűszeres paradicsomraguval, tésztával

Írta Mit főzzünk ma, 2018. február 11. 15:35:17

Címkék:
tésztaételek, csirkemell, sült, paradicsomragu, ragu, recept, étel, csípős, csirkemell, , bors, rozmaring, paradicsom, kapribogyó, olaj, fokhagyma, sajt, vaj, hagyma
A(z) "Csontos csirkemell rozmaringággal sütve, fűszeres paradicsomraguval, tésztával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A csirkemell mindig jól jön, de bizony tudni kell jól elkészíteni - erre most adunk is egy jó példát.



A beízesített csirkemellet forró vajon megsütjük úgy, hogy a rozmaringág a tetején van.

Közben elkészítjük a fűszeres paradicsomöntetet: héj nélküli magozott paradicsomot leturmixolunk, forró olívaolajban a tisztított fokhagymát és vöröshagymát megpirítjuk, hozzárakjuk a paradicsomturmixhoz a capribogyóval együtt.

Csípősebbé chiliporral, hígabbá vörösborral, ízesebbé balzsamecettel tehetjük!

Jó étvágyat kívánunk!

Még több ragureceptért kattints ide! 

Csirkemelles receptekért kattints ide! 

 csontos_csirkemell_te_05_we.jpg



Hozzávalók

  • 4 db csirkemell, 
  • só, 
  • bors, 
  • ág rozmaring, 
  • 4 db paradicsom, 
  • 10 dkg kapribogyó, 
  • 2 evőkanál olaj (olíva), 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 10 dkg sajt (parmezán), 
  • 2 evőkanál vaj, 
  • 1 fej hagyma

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Csirkesteak gyöngyhagymamártással »