Csontos sertéskaraj, bazsalikomos, koktélparadicsomos póréhagymával

Írta Mit főzzünk ma, 2013. november 4. 16:19:00

Címkék:
sertés, paradicsom, fűszeres, gyors, egyszerű, recept, étel, durva bors, rozmaring, olaj, paradicsom (koktél), póréhagyma, burgonya, , bazsalikom, bor (fehér), vaj, zsálya, karaj
A(z) "Csontos sertéskaraj, bazsalikomos, koktélparadicsomos póréhagymával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai sertés: csontos karaj könnyedén, gyorsan, egyszerűen. Nagyszerű fűszerekkel, koktélparadicsommal.

A húst csonttal együtt leszeleteljük. Megborsozzuk, vágott zsályával és rozmaringgal meghintjük. Olajba tesszük és a hűtőben állni hagyjuk.

A póréhagymát ujjnyi vastagra felszeleteljük. A koktélparadicsomot forró vízben leforrázzuk és a bőrét lehúzzuk.

Egy serpenyőben vajat olvasztunk és a póréhagymát beletesszük. Kicsit lepirítjuk és fehérborral felöntjük. Koktélparadicsomot hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk és vágott bazsalikommal meghintjük.

Egy másik serpenyőben az olajból kivett hús mindkét oldalát sózzuk és megsütjük. Mellé kockára vágott főtt burgonyát helyezünk és együtt sütjük. A póréhagymás raguval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!





Hozzávalók

  • durva bors, 
  • rozmaring, 
  • olaj, 
  • 50 dkg paradicsom (koktél), 
  • 2 szál póréhagyma, 
  • 40 dkg burgonya, 
  • só, 
  • bazsalikom, 
  • 1 dl bor (fehér), 
  • 8 dkg vaj, 
  • zsálya, 
  • 80 dkg karaj (csontos)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Köménymagos kocka »