Darafelfújt ananászlekvárral

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 6. 17:23:00

Címkék:
tej, búzadara, tojás, cukor, kókuszreszelék, ananász, vaníliás cukor, desszert, felfújt, könnyű, gyors, egyszerű, sütemény, édesség, süti, recept, étel
A(z) "Darafelfújt ananászlekvárral" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

De nem is sokkal nehezebb, csak egy kicsit más, hiszen ez a gasztronómia lényege. Amúgy csak evés-ivás lenne - adjunk ennél azért többet!



Tejet forralunk, és a szokott módon tejbedarát, tejbegrízt főzünk. Attól lesz különleges, hogy kókuszreszeléket is teszünk bele.

Amikor elkészült, tojást adunk hozzá, és kivajazott sütőedénybe helyezzük. Betesszük a sütőbe.

Amíg készül a felfújt, elkészítjük az ananászlekvárt. Friss ananászt meghámozunk, apró darabokra vágjuk fel. Cukorszirupba tesszük, beleöntjük a vaníliás cukrot.

Tálalásnál kivesszük a fejfújtunkat a sütőformából, felszeleteljük, egy szeletet a tányérra helyezünk, ananászlekvárral körbelocsoljuk, mentalevéllel díszítjük.

 

Jó étvágyat kívánok!





Hozzávalók

  • 0,5 l tej, 
  • 2 evőkanál búzadara, 
  • 3 db tojás, 
  • 1 evőkanál + 2 evőkanál cukor, 
  • 5 dkg kókuszreszelék, 
  • fél ananász, 
  • 1 csomag vaníliás cukor

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Hideg meggyleves meggylikőrrel »