Diós burgonyalepény túrós almával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 12. 19:51:23

Címkék:
hagyma, dió, burgonya, tojás, liszt, , bors, olaj, túró, citrom, alma, fahéj, tejszín, almalé
A(z) "Diós burgonyalepény túrós almával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai delikát: rengetegszer használjuk a különleges szót a gasztronómiában - hiába, vannak receptek, amelyekre egyszerűen nincs jobb szó.



A hagymát apróra vágjuk, a dióbelet durvára aprítjuk.

A burgonyát tisztítjuk, lereszeljük, tojást, lisztet, sót, borsot, diót, hagymát adunk hozzá. A burgonyamasszából lepényeket sütünk, leszárítjuk.

A túrót citrommal, citromhéjjal, fahéjjal, apró kockára vágott almával, almalével, tejszínnel összekeverjük.

Tálaláskor a meleg burgonyalepényeket a hideg túrós almával tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Még több almás recepthez kattints ide! 









Hozzávalók

  • 10 dkg hagyma, 
  • 12 dkg dió, 
  • 1 kg burgonya, 
  • 1 db tojás, 
  • 2 evőkanál liszt, 
  • só, 
  • bors, 
  • olaj, 
  • fél kg túró, 
  • 1 db citrom, 
  • 3 db alma, 
  • késhegynyi fahéj, 
  • 1 dl tejszín, 
  • 1 dl almalé

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Ír krumplis palacsinta »