Dubarry-sertéskaraj

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 16. 15:32:19

Címkék:
sertéskaraj, , bors, fokhagyma, olívaolaj, karfiol, vaj, liszt, tej, sajt, kaliforniai paprika, burgonya (új), sárgarépa, zöldbab, petrezselyem, zöldhagyma, zöldségleves, étel, hús, zöldségek, köret
A(z) "Dubarry-sertéskaraj" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Nem a leggyorsabban elkészíthető étel, s némi ráköltést is igényel, viszont néha napján megéri ilyen különlegességeket is kipróbálni!



A sertéskarajt kiklopfoljuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, s meglocsoljuk az olívaolajjal. A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, sózott vízben roppanósra főzzük, és lecsepegtetjük.

A vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és a tejet fokozatosan hozzáöntve sűrű krémesre főzzük. Ekkor belekeverjük a reszelt sajt felét, sóval, borssal ízesítjük, és lehúzzuk a tűzről.

A fűszerezett karajszeleteket forró serpenyőben, nagy lángon pirosra sütjük, és olajozott tepsibe fektetjük. A forrázott, karfiol rózsákat egyenletesen elosztjuk a hússzeleteken, és meglocsoljuk a sajtos besamelmártással. Végül megszórjuk a reszelt sajt másik felével, az apró kockákra vágott piros kaliforniai paprikával és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

A körethez a vajat felolvasztjuk, majd beletesszük a cikkekre vágott apró burgonyát, a ferdén fél karikákra vágott sárgarépát, és a 4 centis darabokra vágott ceruzababot. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel és a karikákra vágott zöldhagymával fűszerezzük. Aláöntjük, a zöldséglevest, és fedővel letakarva puhára pároljuk.

Tálaláskor a párolt zöldségeket tányérra halmozzuk, és ráfektetjük a sült Dubarry sertéskarajt.

Jó étvágyat kívánunk!


 serkaraj_dubarry.jpg





Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj, 
  • só, 
  • 4 gerezd fokhagyma, 
  • 4 evőkanál olívaolaj, 
  • 1 kisebb fej karfiol, 
  • 3 dkg vaj, 
  • 2 evőkanál liszt, 
  • 3 dl tej, 
  • 10 dkg reszelt sajt, 
  • 1 kisebb kaliforniai paprika (piros), 
  • 5 dkg vaj, 
  • 30 dkg apróbb burgonya, 
  • 2 szál sárgarépa, 
  • 30 dkg zöldbab, 
  • só, 
  • 1 csokor petrezselyem, 
  • 4 szál zöldhagyma, 
  • 1 dl zöldségleves
Ezt olvasta már?

Sült csirkeszárnyak, zöldségekkel és rizzsel »