Édeskömény rakott karajjal

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 29. 09:06:24

Címkék:
különleges, rakott, sertés, zöldséges, sült, recept, étel, édeskömény, videó, karaj, , fokhagyma, spenót (paraj), gomba, burgonya, bors
A(z) "Édeskömény rakott karajjal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Remek összetevők - mi más lehetne a végeredmény, mint egy remek ízkompozíció. Most csak ennyit előzetesen: nézzék az adást, hogyan is készül!



Bonyolultan hangzó étel, de elkészíteni sokkal egyszerűbb, higgyék el. Nem kerül be még a sütőbe sem.

Levágok három szelet húst, kicsit klopfoljuk. Ugye nem felejtették el a fóliás praktikát? Az édesköményt felvágom, mint egy hagymát. Kevés olajat hevítek egy serpenyőben, kicsit megdinsztelem.

Egy másik serpenyőben ugyanígy teszek a gombával. A parajt lehúzatom fokhagymán, azaz megfonnyasztom egy kicsit. A csont nélküli karajszeleteket sózom, klopfolom, megsütöm.

Elkészítem a rakott karajt: egy réteg hús, egy réteg paraj, újra egy réteg hús, majd egy réteg gomba, végül egy szelet hús.

Tálalásnál a rakott hús mellé köretnek én főtt burgonyát adtam, és az édesköményt. Ha még fokozni akarják az ízeket, pirítsák meg együtt.

Jó étvágyat kívánok!





 

 



Hozzávalók

  • 60 dkg karaj, 
  • só, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 20 dkg spenót (paraj), 
  • 20 dkg gomba, 
  • 4 db burgonya, 
  • bors, 
  • 30 dkg édeskömény

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem »