Édesköményes lazac

Írta Mit főzzünk ma, 2018. január 12. 14:14:31

Címkék:
halak, különleges, egzotikus, édeskömény, lazac, lédesköménygumó, kapribogyó, hagyma, újhagyma, , vaj, tejszín, bor, hagyma
A(z) "Édesköményes lazac" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ha ma nem, hát holnap: feltéve, hogy mindenki gondolt a lazac beszerzésére. Ha nem, akkor tegyék el a következő hétvégére.



A charlotte-hagymát félkarikára vágjuk, és egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk.

Hozzáadjuk a kockára vágott édesköményt és egy kevés fehérbort, majd kevés párolás után az újhagymát és a kapribogyót is.

Beletesszük a medvehagymát, és együtt pároljuk tovább. A legvégén felöntjük a tejszínnel. Belerakjuk a vajat, hogy szép, fényes legyen.

A lazacot egy kevés sóval és citrommal meglocsoljuk, majd olívaolajon megsütjük. A raguval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

További halas receptekhez kattints ide!  

Még több lazacos recepthez kattints ide! 





Hozzávalók

  • 60 dkg lazac, 
  • 1 db édesköménygumó, 
  • 5 dkg kapribogyó, 
  • hagyma (medve), 
  • újhagyma, 
  • só, 
  • 6 dkg vaj, 
  • 2 dl tejszín, 
  • 05.jan dl bor (fehér), 
  • 20 dkg hagyma

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Tagliatelle medvehagymával »