Erdei gombák borjúérmén roston sütve, káposztával és barackkal

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 17. 19:14:46

Címkék:
gomba, borjú, roston sütve, recept, étel, káposzta, borjú, gomba, gomba, gomba, , bors, petrezselyem, vaj, barack, cukor, alaplé, káposza, póréhagyma
A(z) "Erdei gombák borjúérmén roston sütve, káposztával és barackkal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Két serpenyő, sütésnyi idő - ez a rövid összefoglaló. És egy személyes megjegyzés: ez az egyik kedvencünk, nekünk legalábbis. Várjuk az Önök véleményét!



A borjúérméket befűszerezzük, vajon megsütjük.

Zsiradékában a karikára vágott póréhagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombákat és a petrezselyemzöldet, felengedjük pecsenyelével. Sherryvel még kicsit finomítjuk.

Egy másik serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, megpördítjük benne a barackot, kivesszük és megsütjük a savanyú káposztát.

Tálaláskor a káposztára tálaljuk a barackot, mellé a borjúérmét, köré a gombákat.

Jó étvágyat kívánunk

Még több gombás receptért kattints ide!

erdeigombak_borjuermen_web_s.jpg




Hozzávalók

  • 60 dkg borjú (szűz), 
  • 5 dkg gomba (róka), 
  • 5 dkg gomba (vargánya), 
  • 5 dkg gomba (szegfű), 
  • só, 
  • bors, 
  • 1 csomag petrezselyem, 
  • 10 dkg vaj, 
  • 20 dkg barack, 
  • 1 dkg cukor, 
  • 1 dl alaplé (hús), 
  • 15 dkg káposza (savanyú), 
  • 10 dkg póréhagyma

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Káposztás tésztával töltött kacsa »