Erdei gombás kacsamell-ragu

Írta Mit főzzünk ma, 2018. január 8. 20:21:00

Címkék:
gombás, kacsa, burgonyafánk, egyedi, ragu, gombamártás, recept, étel, gomba, kacsamell, gomba (csiperke), gomba (laska), gomba (vargánya), hagyma, bor (vörös), , bors, keményítő, provance-i fűszer
A(z) "Erdei gombás kacsamell-ragu" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ma már volt egy kacsamelles ajánlatunk, legyen még egy. Most annyival könnyebb a dolog, hogy nem csak szöveg, videó is van hozzá.



A kacsáról levágjuk a bőrét, a zsíradékát és utána félujjnyi szeletekre vágjuk.

A kacsamellet besózzuk, és enyhén fűszerezzük provence-i fűszerkeverékkel. Fontos hogy csak enyhén, hogy a kacsa íze ne vesszen el. Nagyon kevés olajon sütjük. Nem szúrjuk meg a húst, óvatosan megforgatjuk. Ki-ki kedve szerint sütheti meg a kacsamellet. Közepesen, de aki idegenkedik tőle át is sütheti a húst.

A gombákat megmossuk, háromféle gombát használunk ehhez az ételhez. Ha túl drágának ítélik a vargányát, kihagyhatják belőle, de szerintem így az igazi. Cikkekre vágjuk a gombát, a hagymát is felaprítjuk. A hagymát pirítjuk, amikor megpirult akkor hozzáadjuk a gombát is. A gombára kevés sót és durva borsot hintünk. A ragut vörösborral öntjük fel, étkezési keményítővel sűrítjük.

Köretnek kelt burgonyafánkot készítünk. A burgonyát héjában főzzük meg, meghámozzuk, majd áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és az élesztőt. Az élesztőt nem kell előre felfuttatni, elég belemorzsolni. Dupla méretére kelesztjük. Fánkot szaggatunk, kisütjük.

Tálalásnál a burgonyafánk mellé tesszük a kacsamellszeleteket, köré a gombamártás kerül.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több gombás receptért kattints ide!

Még több ragu receptért kattints ide! 


 

20080705409265081.jpg







Hozzávalók

  • 40 dkg kacsamell, 
  • 8 dkg gomba (csiperke), 
  • 8 dkg gomba (laska), 
  • 8 dkg gomba (vargánya), 
  • 2 fej hagyma, 
  • 2 dl bor (vörös), 
  • só, 
  • bors, 
  • 1 teáskanál keményítő, 
  • provence-i fűszer

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Csülökleves gerslivel »