Erdei kocka mézzel és joghurttal

Írta Mit főzzünk ma, 2017. április 27. 16:01:10

Címkék:
tojás, liszt, cukor, sütőpor, keményítő, tejszín, erdei gyümölcs, méz, joghurt, étel
A(z) "Erdei kocka mézzel és joghurttal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Könnyed, lágy és finom piskóta egy erdei gyümölcsös krémmel! Remek édesség!

Ha nincs Flash lejátszód,
innen letöltheted a legújabb verziót!



Először is egy kevés vizes karamellt készítünk. (Egyszerű: cukrot karamellizálunk, és felöntjük vízzel.)

Ekkor hozzáadjuk a friss, vagy ha ilyenünk épp nincs, akkor a leolvasztott gyümölcsöket, és összeforraljuk.

Három tojás sárgáját beleteszünk egy tálba, a fehérjét pedig egy másikba, és habbá verjük. Lisztet adunk a sárgájához, majd összekeverjük a kettőt. Sütőporos tepsibe rakjuk, a piskótát 160 C-on 6-8 percig sütjük.

A jól lehűtött tejszínt keverőtálba tesszük, kevés cukorral habbá keverjük. Egy keverőtálba tesszük a karamellizált gyümölcsökkel együtt, majd töltelékké varázsoljuk, azaz összekeverjük.

A joghurthoz hozzáadjuk a mézet, így készül el a mézes joghurtunk.

Tálalásnál eperrel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

 

erdei_kocka.jpg 

 

 

Hozzávalók

  • A piskótához: 6 db tojás, 
  • 15 dkg liszt, 
  • 3 evőkanál cukor, 
  • 1 zacskó sütőpor, 
  • keményítő, 
  • A töltelékhez: 3 dl tejszín, 
  • 10 dkg erdei gyümölcs, 
  • 2 evőkanál méz, 
  • 2 dl joghurt
Ezt olvasta már?

Fenyőmaggal töltött sertésszűz kuszkusszal »