Fokhagymakrémleves

Írta Mit főzzünk ma, 2015. május 5. 14:03:16

Címkék:
fokhagyma, húsleveskocka, víz, petrezselyem, tejföl, olaj, liszt, , bors, sajt, étel, leves, hagyma
A(z) "Fokhagymakrémleves" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Krémleves alapvetően bármilyen zöldségből elkészíthető, tehát elég széles a paletta. Most a fokhagymát vesszük elő, kihasználva az egészségre gyakorolt kedvező hatásait - és az ízét:).

Kevés olajon - lehet olíva is - a 2 evőkanál liszttel rántást készítünk, akkor jó, ha rózsaszín. Kezdő főző koromban csodálkoztam ezen a színmeghatározáson, de azt kell mondjam, hogy van ilyen. A lényeg, hogy ne legyen barna. De persze, ha barna lesz, akkor így jártunk, a legnagyobb lényeg, hogy ne legyen fekete.

Ha kész a rántás, félrehúzzuk, és felöntjük fél liter vízzel, miközben habverővel gyors mozdulatokkal kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Ha mégis csomók keletkeznének benne, akkor azok nagy eséllyel elfőnek később. Persze a grízgaluska méretű csomók nem fognak, ekkor folyamodjunk szűrőhöz, vagy kezdjük előröl a gyakorlatot. Igazából nem bonyolult, nem kell megijedni. A többi vizet is folytonos kevergetés mellett adjuk hozzá.

 

Ha szeretnék tudni, hogy hogyan folytatódik a fokhagymakrémleves receptje, akkor látogassanak el A házisárkány főz oldalra!

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

fokhagymalevesallo.jpg 


 

Hozzávalók

  • 4-5 gerezd fokhagyma, 
  • 2 db leveskocka (csirke), 
  • 2 liter víz, 
  • 1 csokor petrezselyem, 
  • 2 dl tejföl, 
  • olaj, 
  • 2 evőkanál liszt, 
  • bors, 
  • só, 
  • sajt
Ezt olvasta már?

Csirkeszárnyak mustárban, zöldséges palacsintával »