Fokhagymás metélt leves

Írta Mit főzzünk ma, 2014. október 10. 10:14:57

Címkék:
leves, fokhagyma, metélt, recept, étel, répa (fehér), répa (sárga), zeller, hagyma, borsó (zöld), fokhagyma, pirospaprika, petrezselyem, , bors, metélt, olaj
A(z) "Fokhagymás metélt leves" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A fokhagymás metélt leves egy igazi, hagyományos magyar leves, nem hiányozhat a palettánkról. Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk elveszni hagyományainkat a hétköznapi gasztronómiában sem!

Az étolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a julienne-re vágott zöldségeket, pirítjuk, majd fokhagymát és  petrezselyemzöldet adunk hozzá.

Rátesszük a piros paprikát, felengedjük alaplével vagy vízzel, végül sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a  finommetéltet, és összeforraljuk. Gyors és egyszerű volt, ugye?

Jó étvágyat kívánunk!


fokhagy_meteltlev_te_05_vag.jpg


 

Hozzávalók

  • 10 dkg répa (fehér), 
  • 10 dkg répa (sárga), 
  • 10 dkg zeller (gumó), 
  • 5 dkg hagyma, 
  • 5 dkg borsó (zöld), 
  • 1 dkg fokhagyma, 
  • 1 dkg pirospaprika, 
  • 1 dkg petrezselyem, 
  • só, 
  • bors, 
  • 5 dkg metélt (finom), 
  • 3 evőkanál olaj

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Hét tenger ördöge »