Fokhagymás, mustáros csirkemell, spenótos tésztával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. október 11. 18:32:10

Címkék:
tésztaételek, csirkemell, zöldség, recept, étel, csirkemell, tejszín, mustár, fokhagyma, , bors, rozmaring, petrezselyem, bor (fehér), vaj, tészta
A(z) "Fokhagymás, mustáros csirkemell, spenótos tésztával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ezt a receptet Dénes Gyuri mutatta meg a Mit főzzünk ma? műsorában, és tény, hogy mi nagyon szeretjük a főztjét. Az is fontos, hogy Gyuri gyakran készíti ezt az ételt a gyermekeinek, akik szintén nagyon szeretik:)



A csirkemelleket fűszerezzük, vajon megsütjük.

Kivesszük a húst, a visszamaradt zsiradékba beletesszük az összezúzott fokhagymát, a mustárt. Kis ideig pirítjuk, utána felengedjük a fehérborral és a tejszínnel.

Összeforraljuk, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk.

Megfőzzük a zöld, azaz a spenóttal színezett tésztát, és ezzel tálaljuk a fokhagymás mustáros csirkét.

Jó étvágyat kívánunk!

Csirkemelles receptekért kattints ide! 



fokhagy_mustar_csirkemell_w_s.jpg





Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell, 
  • 1,5 dl tejszín, 
  • 2 evőkanál mustár (magos), 
  • 4 gerezd fokhagyma, 
  • só, 
  • bors, 
  • rozmaring, 
  • 1 csomag petrezselyem, 
  • 1 dl bor (fehér), 
  • 10 dkg vaj, 
  • 50 dkg tészta (spenótos)

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Erdei gombás birkaragu »