Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával

Írta Mit főzzünk ma, 2017. szeptember 19. 09:11:19

Címkék:
sertés, kukorica, bor, középhaladó, fokhagyma, tűzdelt hús, polenta, recept, étel, durva bors, , majoranna, bacon, petrezselyem, vaj, tej, kukoricadara, tarja
A(z) "Fokhagymával tűzdelt tarja szalonnás polentával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Tarja hétköznapra: mert nem kell hozzá rengeteg idő, tehát akár egy vacsi is lehet belőle. Simán!



A tisztított fokhagymagerezdeket kevés vajon pirítjuk.

Fehérborral felöntjük és bepároljuk. Így félretesszük, és hűlni hagyjuk.

A tarját éles késsel megszurkáljuk. A bepárolt fokhagymát beledugdossuk a zsebecskékbe. Durvára őrölt borssal, majoránnával, sóval megszórjuk. Serpenyőben szépen megsütjük.

Tejet és 3 dl vizet egy edényben felforralunk. Hozzáadjuk a kockára vágott lepirított bacont, a kukoricadarát. Sózzuk, és vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Folytonos kevergetés mellett készre főzzük. Tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Borral készülő ételeinkhez kattints ide! 









Hozzávalók

  • 2 fej fokhagyma, 
  • durva bors, 
  • só, 
  • majoranna, 
  • 10 dkg bacon, 
  • petrezselyem, 
  • 25 dkg vaj, 
  • 3 dl tej, 
  • 15 dkg kukoricadara, 
  • 60 dkg tarja

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Sertéstarja lábosban, tört burgonyával »