Friss sajt, omlós tésztában sütve

Írta Mit főzzünk ma, 2018. január 2. 18:01:34

Címkék:
sajt, haladó, különleges, recept, étel, liszt, vaj, tojás, , túró, sajt (trapista), fenyőmag, bacon, vaj, liszt, , fokhagyma, tej, brokkoli
A(z) "Friss sajt, omlós tésztában sütve" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Egy igazi különlegesség. És semmire sem hasonlít. Vagy igen? Ha valakinek beugrik róla valami, írjon nekünk: info@mitfozzunkma.hu!



A lisztet és a szobahőmérsékletű vajat az egy tojássárgájával gyorsan és alaposan összedolgozzuk. Majd a hűtőbe tesszük, pihentetjük.

A túrót egy keverőtálba helyezzük, sózzuk. Adunk hozzá egy kevés lisztet, reszelt trappista sajtot, pirított fenyőmagot, apró kockára vágott bacont, és egy tojássárgáját.

A tésztát kivesszük a hűtőből. Kinyújtjuk olyan fél cm vastagra. A sütőformába tesszük és kihúzzuk a szélére is. Ráhelyezzük a túrós tölteléket. A tetejét megszórjuk sajttal, és 170 fokon megsütjük 15 perc alatt.

Egy forralóban a vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a brokkolit apró darabokra vágva. Egy kevés zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük. Felöntjük a tejjel.

Szódabikarbónát teszünk hozzá, kevés lisztet, és kiforraljuk. Botmixerrel alaposan összeturmixoljuk, szükség esetén szitán átszűrjük, majd a sajtos pitével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!











Hozzávalók

  • 20 dkg liszt, 
  • 15 dkg vaj, 
  • 2 tojás (sárgája), 
  • só, 
  • 30 dkg túró, 
  • 8 dkg sajt (trappista), 
  • 5 dkg fenyőmag, 
  • 10 dkg bacon, 
  • 5 dkg vaj, 
  • 1 evőkanál liszt, 
  • só, 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • 2 dl tej, 
  • 10 dkg brokkoli

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Mézes-mákos guba »