Fűszeres húspogácsa chilis szilvamártással

Írta Mit főzzünk ma, 2017. július 13. 20:09:10

Címkék:
fasírt, gyümölcsös, csípős, fűszeres, mártás, különleges, haladó, hús, recept, étel, szilva, keményítő, petrezselyem, fokhagyma, hagyma, burgonya, rozmaring, fahéj, tej, tojás, darált hús, zsemle, , cukor, bor (vörös), ánizs(őrölt), chili
A(z) "Fűszeres húspogácsa chilis szilvamártással" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Mai receptünk külön-külön is különleges. Egyrészt a húspogácsa is egy önálló étel, a szilvamártás pedig más ételekhez is tökéletes lehet.



A zsemléket tejbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és a darált húshoz, adjuk.

Megy még hozzá a vágott petrezselyem, a vágott rozmaring, a finomra vágott vöröshagyma, a zúzott fokhagyma, só, bors, és egy csipet fahéjat. Két darab tojást is beleütünk, majd jól összedolgozzuk. 8 db pogácsát formázunk belőle. Serpenyőben mindkét oldalát közepes lángon megsütjük.

Közben a burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk. A burgonyákat félbevágjuk, és a visszamaradt zsiradékban megsütjük.

A szilvákat kimagozzuk. Egy forralóban cukrot karamellizálunk. Kevés vörösborral felöntjük. A szilva felét hozzáadjuk. Vizet teszünk bele, meg egy kevés őrölt ánizst. Az egészet szétfőzzük.

Ha elkészült, akkor kézi mixerrel szétturmixoljuk. Utána hozzáadjuk a maradék vörösbort a szilva másik felét, valamint egy kevés chilit. Egyszer összeforraljuk. A húspogácsához tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több szilvás receptért kattints ide!

További fasírt receptekhez kattints ide!

 

2008010656619918.jpg
 
 
 



Hozzávalók

  • 1 evőkanál keményítő, 
  • 1 köteg petrezselyem, 
  • fél fej hagyma, 
  • 2 gerezd fokhagyma, 
  • 40 dkg burgonya, 
  • rozmaring, 
  • fahéj, 
  • 1 dl tej, 
  • 2 db tojás, 
  • 40 dkg darált hús, 
  • 2 db zsemle, 
  • só, 
  • 35 dkg szilva, 
  • 8 dkg cukor, 
  • 1 dl bor (vörös), 
  • ánizs (őrölt), 
  • chili

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Töltött burgonya »