Gluténmentes csokitorta

Írta Mit főzzünk ma, 2014. augusztus 21. 21:11:48

Címkék:
recept, torta, mandulaliszt, kakaópor (cukrozatlan), tengeri só, szódabikarbóna, Agave nektár, tojás, vanília kivonat
A(z) "Gluténmentes csokitorta" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Végre itt van egy torta, amelyet a lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatnak. Garantáljuk, hogy nem fognak csalódni!

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyünk elő egy tortaformát, zsírozzuk ki és szórjuk meg egy kis mandulaliszttel. 

Vegyünk elő egy nagy tálat és keverjük el benne a mandulalisztet, a kakaóport, a sót, illetve a szódabikarbónát. Közben egy másik tálban keverjük össze az Agave nektárt, a tojást, és a vanília kivonatot. A nedves hozzávalókhoz lassan adjuk hozzá a száraz alapanyagokat. Jó alaposan keverjük össze az egyveleget. Ha kész, akkor tegyük a tortaformába. 

Süssük 35-40 percig. Fogjunk egy fogpiszkálót, szúrjuk bele a torta közepébe, és ha nem ragad rá a tészta, akkor nyugodtan kivehetjük a sütőből. Hagyjuk kihűlni, majd tálalhatjuk. 

Természetesen készíthetünk hozzá tölteléket is, amelynek elkészítési módját itt olvashatják.

 

mondchocolatecake_0_2.jpg

 

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Forrás: The Daily Meal

 


Hozzávalók

  • 2 csésze mandulaliszt, 
  • 1/4 csésze kakaópor (cukrozatlan), 
  • 1/2 teáskanál tengeri só, 
  • 1/2 teáskanál szódabikarbona, 
  • 1 csésze Agave nektár, 
  • 2 nagy tojás, 
  • 1 evőkanál vanília kivonat
Ezt olvasta már?

Sertésfilé aszalt szilvával brokkolival tálalva »