Gombás-kelbimbós sertéstokány petrezselymes rizzsel

Írta Mit főzzünk ma, 2017. május 12. 15:26:59

Címkék:
olaj, vöröshagyma, lilahagyma, sertéscomb, , bors, csiperke, kelbimbó, keményítő, olaj, rizs, víz, petrezselyem, étel, gombás, zöldség, köret, hús, sertés, hagyma
A(z) "Gombás-kelbimbós sertéstokány petrezselymes rizzsel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

A kelbimbó remek dolog, ezt a ragut pedig nagyszerűen ízesíti. Mi nagyon szerettük, amikor elkészült, legyen ez így Önökkel is.



A forró olajon megpirítjuk a szeletelt vöröshagymát, lilahagymát, majd hozzáadjuk az ujjnyi vastag csíkokra darabolt sertéscombot. Tovább pirítjuk és sóval, borssal, fűszerezzük.

Annyi vizet öntünk alá, hogy éppen ellepje, majd fedővel letakarva közepes tűzön félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, a hosszában félbevágott kelbimbót, és ha elfőtte a levét, akkor 2 dl vízzel pótoljuk. Fedővel újból letakarjuk, készre pároljuk, majd a kevés hideg vízzel simára kevert keményítővel besűrítjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről.

A körethez a forró olajon fehéredésig sütjük a rizst, majd a rizshez képest dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük. Sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük és  megkeverjük. Amikor felforr, fedővel letakarjuk, és takaréklángon kb: 20 percet pároljuk. Ha elkészült húsvillával fellazítjuk, hogy ne tapadjanak össze a rizsszemek.

Tálaláskor a petrezselymes párolt rizst tányérra formázzuk, majd mellékanalazzuk a zöldséges sertéstokányt, és friss petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!




Hozzávalók

  • 0,5 dl olaj, 
  • 1 közepes fej vöröshagyma, 
  • 1 közepes fej lilahagyma, 
  • 70 dkg sertéscomb, 
  • só, 
  • bors (őrölt), 
  • 10 dkg gomba (csiperke), 
  • 15 dkg kelbimbó, 
  • 1 kiskanál keményítő, 
  • 4 evőkanál olaj, 
  • 25 dkg rizs, 
  • víz (forró), 
  • só, 
  • bors (őrölt), 
  • 1 csokor petrezselyem
Ezt olvasta már?

Gyömbéres keksz »