Gombás nyúlpaprikás

Írta Mit főzzünk ma, 2017. augusztus 12. 14:03:08

Címkék:
paprikás, nyúlpaprikás, gombás, húsvét, recept, étel, gomba, nyúl(comb), nyúl(máj), szalonna (füstölt), hagyma, olaj, gomba(champignon), tejföl, fűszerpaprika, liszt, tejszín, , bors
A(z) "Gombás nyúlpaprikás" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Talán ritkábban használunk nyúlhúst mostanában, pedig volna miért... Próbálják csak ki ezt a receptet, rögtön kiderül, miért!



A nyúlcombokat lehártyázzuk. A lehűtött füstölt szalonnát gyufaszál nagyságú csíkokra daraboljuk, és spékelőtűbe tesszük.


A combokat rostjaival párhuzamosan megtűzdeljük, spékeljük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és kevés felhevített olajban elősütjük. Készítünk egy pörköltszaftot.

Olajban a finomra vágott hagymát aranysárgára pirítjuk, cikk zöldpaprikát teszünk hozzá, majd oldjuk a fűszerpaprika gyönyörű színét. Azonnal kevés felengedjük, mert különben a paprika megég, fekete és keserű lesz.

A kiforralt pörköltszaftba tesszük az elősütött nyúlcombokat. Mindig kevés víz hozzáadásával párolgatjuk. Közben a gombát gondosan megtisztítjuk, megmossuk, és ha sampiont használunk, cikkekre felvágjuk.

Ha a hús félpuha, hozzátesszük a gombát, nyúlmájat. Így készre pároljuk, majd tejfeles-tejszínes habarással sűrítjük a gombás nyuszit.

A habarásnál a lisztet tejfellel, tejszínnel simára keverjük, és vízzel tejszín sűrűségűre higítjuk. A forrásban levő ételhez egyszerre hozzáöntjük, jól elkeverjük és kiforraljuk, hogy ne legyen lisztízű. Bársonyos, kellemes gombaízű, tejfel sűrűségű mártást kell kapnunk.

Tálaláskor a nyúlcombokra egy-egy nyúlmájat teszünk, és a gombamártással leöntjük. Tejfellel, zöldpaprikával, és túrós galuskával fenséges.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több gombás receptért kattints ide!



gombas_nyulpap_lb1_web.jpg 

 

 



Hozzávalók

  • 4 db nyúl (comb), 
  • 20 dkg nyúl (máj), 
  • 10 dkg szalonna (füstölt), 
  • 1 dl olaj, 
  • 5 dkg hagyma, 
  • 15 dkg gomba (champignon), 
  • 1 dl tejföl, 
  • 15 g fűszerpaprika, 
  • 5 dkg liszt, 
  • 1 dl tejszín, 
  • só, 
  • őrölt bors

Közreműködő:

Ezt olvasta már?

Vicces kis linzerek »