Grillezett juhsajt sült paprikával

Írta Mit főzzünk ma, 2016. október 22. 17:01:00

Címkék:
sajt, grill, nyár, vega, könnyű, kezdő, recept, étel, füstöltsajt (juh), kaliforniai paprika (piros), mustár (dijoni), borecet, méz, olaj (olíva), jégsaláta, freezer saláta, cukor
A(z) "Grillezett juhsajt sült paprikával" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet:
Neved:

E-mail címed:

Címzett e-mail címe:
Üzenet (opcionális):

Ma egy egyszerű vegetáriánus ételt mutatunk be, amivel bárki elkápráztathatja vendégeit. Kisebb adagban készítve előételnek is páratlan.

A kaliforniai paprika magházát és az ereit eltávolítjuk.

Sütőlapra helyezzük, és 200 fokos sütőben megsütjük úgy, hogy bőre a húsától elváljon. Kivesszük, lefóliázzuk, hogy gőz képződjön, így a héját le tudjuk húzni.

Kevés borecetben a cukrot elkeverjük, olívaolajat öntünk rá, és ebbe a lehúzott bőrű paprikát belehelyezzük.

A salátát összetépjük. A mézet a mustárral összekeverjük, majd a salátához adagoljuk. Egyenletesen elkeverjük. Kis olívaolajat és borecetet öntünk rá.

Egy teflonserpenyőt jól felmelegítünk, és egy csepp olívát öntünk alá. A juhsajtot négy egyenlő részre vágjuk, majd hirtelen mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Együtt tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Még több vegetáriánus ételért kattints ide

 

20080111110077099.jpg


 
 

Hozzávalók

  • 60 dkg füstöltsajt (juh), 
  • 4 db kaliforniai paprika (piros), 
  • 2 evőkanál mustár (dijoni), 
  • borecet, 
  • 0,5 teáskanál méz, 
  • olaj (olíva), 
  • fél fej jégsaláta, 
  • fél fej freezer saláta, 
  • 2 teáskanál cukor

Közreműködők:

Ezt olvasta már?

Paradicsomos sertésszűz, sajttal és pármai sonkával »